top of page
Over Lexit
Lexit is het grootste onafhankelijke coöperatieve adviesbureau dat gespecialiseerd is in het aanbieden van privacy- en informatiebeveiligingsoplossingen en -services om te voldoen aan de AVG-wetgeving (bekend onder GDPR). De kantoren bevinden zich in Zaventem en Brugge. Onze 12 partners, 26 privacyconsultants (IT en Cyber ​​Security) en advocaten bieden advies en oplossingen op het gebied van privacy.
We hebben verregaande contacten met gereputeerde privacyexperts in heel Europa en ver daarbuiten. We bedienen een zeer gevarieerd klantenbestand, variërend van multinationals tot lokale ondernemers, een groot aantal publiekrechtelijke ondernemingen en tal van Belgische bedrijven die (al dan niet) deel uitmaken van grote internationale concerns. 
Oorsprong & missie
Lexit is opgericht in 2018 en heeft zijn oorsprong in GDPR Masters (een organisatie die functionarissen voor gegevensbescherming en privacyspecialisten verenigt). Vandaag is Lexit een erkende topspeler in alle aspecten van het Europese privacyverhaal. We richten ons op het hoogste niveau van multidisciplinaire oplossingen voor de complexe behoeften van onze klanten. We streven naar geïntegreerde oplossingen, zodat onze klanten kunnen genieten van een uniek privacymodel, waarin noch de coöperaties noch de freelancemedewerkers worden geëvalueerd op basis van financiële doelstellingen. Het streven naar uitmuntendheid, de nauwe betrokkenheid van de coöperaties en teamgeest zijn onze belangrijkste drijfveren.
Diverse client base
Onze klanten zijn niet alleen multinationals en Belgische bedrijven, maar ook veel publiekrechtelijke bedrijven, verenigingen zonder winstoogmerk, lokale ondernemers, familiebedrijven en eenmanszaken. We hebben een grondige kennis van de specifieke kenmerken en behoeften van veel verschillende bedrijfstakken. We kunnen onze klanten adviseren en bijstaan ​​met betrekking tot hun privacykader en een directe lijn hebben met de bevoegde toezichthoudende autoriteit. Klanten van Lexit ontvangen een oplossing (niet alleen advies) voor een probleem binnen een acceptabele periode en tegen een voorspelbaar budget.
Lexit is als specialist thuis in kwesties die met de beveiliging van gegevens te maken hebben. Waar het gaat om compliance zal Lexit zich verdiepen in de (veranderende) wet- en regelgeving en die een plaats geven in haar normatieve raamwerk.
In essentie gaat het bij privacy beslissingen om een zorgvuldige afweging van (vaak tegengestelde) belangen en risico’s, en de verhoogde maatschappelijke aandacht voor privacy onderstreept het belang hiervan. Voor Lexit is het een uitdaging en voor de klant biedt het kansen.

11

Vennoten

150+

Projecten

23

Netwerk

100%

Succes
Binnen al onze expertisedomeinen kunnen klanten rekenen op consultancy op maat. Samen bekijken we de vraag - en de probleemstelling om tot heldere resultaten te komen. We zetten hiervoor al onze knowhow en ervaring in ten dienste van de klant. 
 
Neem gerust contact op om u een deskundig advies  te geven.
     “Het opstomende privacy-schip neemt in zijn kielzog twee andere kennisgebieden mee. Op de eerste plaats is dat informatiebeveiliging. Immers, het waarborgen van privacy vereist de bescherming van gegevens, en die deskundigheid ligt van oudsher bij professionals op het gebied van informatiebeveiliging. Ten tweede is er het juridische domein. Zeker in Europese Unie is de wetgeving een uiterst belangrijk aanknopingspunt voor organisaties die met persoonsgegevens omgaan, voor de betrokkenen zelf, en voor toezichthouders. Dat die wetgeving bovendien aan verandering onderhevig is versterkt de aandacht  voor privacy alleen maar.”
– Diego Dupont – Co-Founder Lexit
Knipsel.PNG

Hoge Weg 129

2940 Stabroek

  • White LinkedIn Icon
Dienstverlenervoordekmo-p-828x240(1).png
Contacteer ons
bottom of page